składnik: Caprylic/Capric Triglyceride // Glycerol Caprylate Caprinate //  Octanoic/Decanoic Acid Triglyceride  // Trigliceryd kaprylowo-kaprynowy – w kosmetykach

INCI Encyklopedia Zazie - Poznaj składy swoich kosmetyków, szkodliwe składniki, niebezpieczne kosmetyki

Caprylic/Capric Triglyceride // Glycerol Caprylate Caprinate //  Octanoic/Decanoic Acid Triglyceride  // Trigliceryd kaprylowo-kaprynowy

Caprylic / Capric Triglyceride – Emolient tłusty: tworzy na powierzchni skóry i włosów warstwę okluzyjną (film), zapobiegający odparowywaniu wody – pośrednio działa nawilżająco, zmiękczająco i wygładzająco. Poprawia konsystencję preparatu, ułatwia poślizg przy aplikacji preparatu. Dopuszczony przez instytucje certyfikujące kosmetyki naturalne. Działa jednak komedogennie, zatyka  pory i sprzyja powstawaniu zaskórników.

 

 

Recenzje kosmetyków, informacje ich o składzie i działaniu:

recenzje kosmetyczne, składy kosmetyków, Piękno i Bestia czyli Zazie w Krainie Kosmetyków


Lubisz bloga Zazie? Czerpiesz z niego wiedzę, inspirację lub rozrywkę?
Będzie mi miło, jeśli zajrzysz do mojej PRACOWNI - być może znajdziesz coś dla siebie, wspierając tym samym leczenie moich psów.
Dziękuję!

Scroll to top