składnik: Ethyl Cellulose / Ethylcellulose / Etyloceluloza / Eter etylowy celulozy / Cellulose Ethyl Ester / Aquacoat / Cellulose Ethyl – w kosmetykach

INCI Encyklopedia Zazie - Poznaj składy swoich kosmetyków, szkodliwe składniki, niebezpieczne kosmetyki

Ethylcellulose (Ethyl Cellulose) / Etyloceluloza / Eter etylowy celulozy / Cellulose Ethyl Ester / Aquacoat / Cellulose Ethyl

Ethyl Cellulose / Ethylcellulose – Polisacharyd o właściwościach filmotwórczych: stosowany w kosmetykach “long-lasting”. W kosmetykach pielęgnacyjnych jest zagęstnikiem fazy wodnej, stabilizatorem emulsji i substancją żelującą, a w kosmetykach kolorowych jako lepiszcze zapewniające spójność kosmetyku.

Recenzje kosmetyków, informacje ich o składzie i działaniu:

recenzje kosmetyczne, składy kosmetyków, Piękno i Bestia czyli Zazie w Krainie Kosmetyków

Scroll to top