składnik: Hydrogenated Jojoba Wax/ Uwodorniony wosk jojoba / Utwardzony olej jojoba – w kosmetykach

INCI Encyklopedia Zazie - Poznaj składy swoich kosmetyków, szkodliwe składniki, niebezpieczne kosmetyki

Hydrogenated Jojoba Wax / Uwodorniony wosk jojoba / Utwardzony olej jojoba

Hydrogenated Jojoba Wax – Wosk jojoba jest utwardzoną postacią oleju jojoba (który też jest woskiem, ale w postaci płynnej). Działa zmiękczająco, łagodząco, odżywiająco i natłuszczająco: chroni przed mrozem i słońcem. Jest antyutleniaczem, opóźnia procesy starzenia. Nawilża skórę i włosy, działa antyseptycznie i przeciwłojotokowo: zmniejsza stany zapalne, oczyszcza i złuszcza naskórek. Może być stosowany do cery tłustej i trądzikowej.

Recenzje kosmetyków, informacje ich o składzie i działaniu:

recenzje kosmetyczne, składy kosmetyków, Piękno i Bestia czyli Zazie w Krainie Kosmetyków


Lubisz bloga Zazie? Czerpiesz z niego wiedzę, inspirację lub rozrywkę?
Będzie mi miło, jeśli zajrzysz do mojej PRACOWNI - być może znajdziesz coś dla siebie, wspierając tym samym leczenie moich psów.
Dziękuję!

Scroll to top