składnik: Lactobacillus /​ Papaya Fruit Ferment Extract • Fermentowany ekstrakt (wyciąg) z papai – w kosmetykach

INCI Encyklopedia Zazie - Poznaj składy swoich kosmetyków, szkodliwe składniki, niebezpieczne kosmetyki

Lactobacillus /​ Papaya Fruit Ferment Extract • Fermentowany ekstrakt (wyciąg) z papai

Lactobacillus /​Papaya Fruit Ferment Extract –  Wyciąg z papai fermentowany przez Lactobacillus:   głęboko nawilża, koi i łagodzi podrażnienia, przywraca prawidłowy mikrobiom skóry, wzmacnia barierę obronną; złuszcza martwy naskórek i rozjaśnia; działa przeciwzapalnie, zmniejsza zaczerwienienia; regeneruje i działa przeciwzmarszczkowo, zwalcza wolne rodniki i chroni skórę. Fermentowane substancje aktywne są o wiele lepiej przyswajane przez skórę, ponieważ mikroorganizmy rozkładają cząsteczki na mniejsze, a w efekcie ułatwiają ich wchłanianie w głębsze partie skóry. Ponadto proces fermentacji zmniejsza ryzyko wystąpienia podrażnień, ponieważ neutralizuje toksyczne substancje (np. pestycydy, metale ciężkie) dzięki czemu kosmetyk staje się bezpieczniejszy, odpowiedni dla wrażliwej skóry oraz bardziej skuteczny. Proces fermentacji powoduje powstanie nowych aminokwasów, przeciwutleniaczy i kwasów organicznych, które intensywnie odżywiają i nawilżając skórę.

Recenzje kosmetyków, informacje ich o składzie i działaniu:

recenzje kosmetyczne, składy kosmetyków, Piękno i Bestia czyli Zazie w Krainie Kosmetyków

Scroll to top