składnik: Lactobionic Acid / PHA / Kwas laktobionowy (polihydroksykwas PHA) – w kosmetykach

INCI Encyklopedia Zazie - Poznaj składy swoich kosmetyków, szkodliwe składniki, niebezpieczne kosmetyki

Lactobionic Acid / PHA / Kwas laktobionowy (polihydroksykwas PHA)

Lactobionic Acid (PHA) – Kwas laktobionowy: łagodzi trądzik, stany zapalne i podrażnienia, reguluje odnowę komórkową, wygładza, zmiękcza i zatrzymuje wodę w naskórku. Pozbawiony właściwości drażniących, może być stosowany do pielęgnacji miejsc wrażliwych, a nawet skóry zmienionej chorobowo. Łączy w sobie działanie nawilżające i regenerujące. Wspomaga proces odnowy naskórkowej oraz wzmacnia funkcjonalność bariery ochronnej. Polecany do pielęgnacji skóry bardzo wrażliwej, suchej, naczyniowej, z trądzikiem różowatym, łuszczycą, łojotokiem, egzemą i innymi schorzeniami skórnymi, a także do cery dojrzałej jako skuteczny antyoksydant. W kosmetyku pełni też funkcję buforującą i stabilizującą.

Recenzje kosmetyków, informacje ich o składzie i działaniu:

recenzje kosmetyczne, składy kosmetyków, Piękno i Bestia czyli Zazie w Krainie Kosmetyków

Scroll to top