składnik: Zinc sulfate / Siarczan cynku / Sulfuric Acid Zinc Salt / Zinc Sulphate / Bonazen / Bufpto Zinc Sulfate / Sulfate De Zinc / Zincum Sulfuricum – w kosmetykach

INCI Encyklopedia Zazie - Poznaj składy swoich kosmetyków, szkodliwe składniki, niebezpieczne kosmetyki

Zinc Sulfate (Sulphate) / Siarczan cynku / Sulfuric Acid Zinc Salt / Bonazen / Bufpto Zinc Sulfate / Sulfate De Zinc / Zincum Sulfuricum

Zinc Sulfate:  działa przeciwzapalnie, przyspiesza gojenie ran. Stosowany w kosmetykach antyseptycznych, przeciwtrądzikowych, przeciwodparzeniowych, preparatach na zajady, wykwity wirusowe przy ospie, opryszczce. Pełni też funkcję konserwantu ze względu na swoje właściwości bakteriobójcze, antymikrobowe i dezynfekujące. W produktach do higieny jamy ustnej: usuwa i zapobiega osadom na płytce nazębnej. Ma także właściwości przeciwzbrylające. Dozwolony w kosmetykach w ograniczonym stężeniu.

Recenzje kosmetyków, informacje ich o składzie i działaniu:

recenzje kosmetyczne, składy kosmetyków, Piękno i Bestia czyli Zazie w Krainie Kosmetyków

 


 

1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

2pliable

Scroll to top