recenzje kosmetyków i opinie o kosmetykach, analiza składu kosmetykó

BEAUTY

składnik: Fragaria Chiloensis (Strawberry) Fruit Extract / Wyciąg z owoców truskawki – w kosmetykach

Fragaria Chiloensis (Strawberry) Fruit Extract / Wyciąg z owoców truskawki Fragaria Chiloensis (Strawberry) Fruit Extract: wyciąg z owoców truskawki; zawiera witaminę C, antocyjany, katechiny, kwercetynę oraz kwas elagowy. Działa przeciwbakteryjnie, przeciwzapalnie, przeciwzmarszczkowo, jest antyoksydantem. Intensywnie nawilża i odżywia, łagodzi i regeneruje skórę, goi podrażnienia oraz stany trądzikowe, działa ściągająco i zmniejsza widoczność porów. Rewitalizuje szarą

Czytaj więcej »

składnik: Rubus Fruticosus (Blackberry) Fruit Extract / Wyciąg z owoców jeżyny – w kosmetykach

Rubus Fruticosus (Blackberry) Fruit Extract / Wyciąg z owoców jeżyny fałdowanej (ostrężyny / czarnej maliny) Rubus Fruticosus (Blackberry) Fruit Extract: wyciąg z owoców jeżyny fałdowanej (ostrężyny); zawiera witaminy A, C, E, K i sole mineralne (potas, wapń i magnez), a także garbniki, kwasy organiczne (cytrynowy, izocytrynowy, jabłkowy, bursztynowy, askorbinowy), cukry oraz flawonoidy i triterpeny. Działa

Czytaj więcej »

składnik: Lithospermum Erythrorhizon (Gromwell Shikonin) Root Extract / Wyciąg z korzenia nawrotu (Gromwell Shikonin) – w kosmetykach

Lithospermum Erythrorhizon (Gromwell Shikonin) Root Extract / Wyciąg z korzenia nawrotu (Gromwell Shikonin) Lithospermum Erythrorhizon (Gromwell Shikonin) Root Extract: wyciąg z korzenia nawrotu azjatyckiego Shikonin; zawiera związki naftochinonowe działające przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie i przeciwnowotworowo. Ponadto występuje w nim alantoina, cyjanoglukozyd, kwas fumarowy i pochodne kwasu bursztynowego – działające przeciwutleniająco, przeciwalergicznie oraz gojąco i regenerująco na skórę. Recenzje

Czytaj więcej »

składnik: Ardisia Crispa Leaf/Root Extract • Wyciąg z liści/korzenia krzewu ardizji – w kosmetykach

Ardisia Crispa Leaf/Root Extract • Wyciąg z liści/korzenia krzewu ardizji Ardisia Crispa Leaf/Root Extract: wyciąg z tropikalnego krzewu ardizji, którego liście i korzenie w lokalnej medycynie ludowej od wieków stosowane były jako substancja przeciwzapalna, przeciwgrzybicza i przeciwnowotworowa, a także przeciwbólowa, przeciwzakrzepowa, wzmacniająca naczynia krwionośne i redukująca obrzęki. Recenzje kosmetyków, informacje ich o składzie i działaniu:

Czytaj więcej »

składnik: Coix Lacryma-jobi Ma-yuen (Job’s Tears/Adlay Millet) Seed Extract – w kosmetykach

Coix Lacryma-jobi Ma-yuen (Job’s Tears/Adlay Millet) Seed Extract / Wyciąg z łzawnicy ogrodowej (Łzawnicy Łzy Hioba / Proso Jerozolimskie) Coix Lacryma-jobi Ma-yuen (Job’s Tears/Adlay Millet) Seed Extract: wyciąg z azjatyckiej łzawnicy ogrodowej; zawiera flawonoidy, oligosacharydy i kwasy tłuszczowe (heksadekanowy, oktadekanowy, kwas palmitynowy, stearynowy, oleinowy i linolowy. Silny antyutleniacz: wymiata wolne rodniki, opóźnia procesy starzenia, działa

Czytaj więcej »

składnik: Paeonia Lactiflora (White/Chinese Peony) Root Extract / Wyciąg z korzenia peonii białej (chińskiej) – w kosmetykach

Paeonia Lactiflora (White/Chinese Peony) Root Extract / Wyciąg z korzenia peonii białej (chińskiej) Paeonia Lactiflora (White/Chinese Peony) Root Extract: wyciąg z korzenia peonii białej (chińskiej); zawiera kwas ursolowy i oleanowy, a także paeoniflorinę – działa na skórę wybielająco, redukuje przebarwienia, działa przeciwzapalnie i przeciwtrądzikowo. Recenzje kosmetyków, informacje ich o składzie i działaniu:

Czytaj więcej »

składnik: Houttuynia Cordata (Tsi/Fish Mint/Chameleon Plant) Extract / Wyciąg z pstrolistki sercowatej – w kosmetykach

Houttuynia Cordata (Tsi/Fish Mint/Chameleon Plant) Extract / Wyciąg z pstrolistki sercowatej Houttuynia Cordata (Tsi/Fish Mint/Chameleon Plant) Extract: wyciąg z pstrolistki sercowatej; zawiera flawonoidy, glikozydy, kwercytynę oraz substancje przeciwwirusowe i antymikrobowe. Działa antybakteryjnie i przeciwwirusowo (także na krętki boreliozy i wirus opryszczki), przeciwzapalnie, przeciwtrądzikowo i przeciwalergicznie. Oczyszcza skórę, rozjaśnia przebarwienia posłoneczne i potrądzikowe, goi i regeneruje

Czytaj więcej »

składnik: Citrus Paradisi (Grapefruit) Peel Oil / Olejek ze skórki grejpfruta – w kosmetykach

Citrus Paradisi (Grapefruit) Peel Oil / Olejek ze skórki grejpfruta Citrus Paradisi (Grapefruit) Peel Oil: olejek ze skórki grejpfruta; zawiera witaminę A i C, a także potas. Działa bakteriobójczo, przeciwzapalnie, detoksykująco i ściagająco. Jest silnym antyoksydantem; wymiata wolne rodniki, wzmacnia naczynia krwionośne, pobudza mikrokrążenie. Oczyszcza i delikatnie złuszcza skórę, reguluje wydzielanie sebum, normalizuje procesy rogowacenia

Czytaj więcej »

składnik: Decyl Oleate / 9-Octadecenoic Acid Decyl Ester / Decyl 9-Octadecenoate – w kosmetykach

Decyl Oleate / 9-Octadecenoic Acid Decyl Ester / Decyl 9-Octadecenoate / Oleinian decylu Decyl Oleate: roślinny emolient tłusty, tworzy na powierzchni skóry natłuszczającą, zmiękczającą i wygładzającą (a przy tym jedwabistą w dotyku) warstwę okluzyjną. Ponadto działa przeciwzmarszczkowo i regenerująco. W kosmetyku jest substancja konsystencjotwórczą, ułatwia aplikacje produktu oraz jest plastyfikatorem sztyftów i pomadek. Niestety działa

Czytaj więcej »

składnik: Sodium Stearoyl Lactylate (Lactate) (SSL) / Stearylomleczan sodu / Sodium 2-Stearoyl Lactate – w kosmetykach

Sodium Stearoyl Lactylate (Lactate) (SSL) / Stearylomleczan sodu / Sodium 2-Stearoyl Lactate / Sodium Stearyl-2-Lactylate / Sodium 2-(Stearoyloxy) Propionate Sodium Stearoyl Lactylate (Lactate) (SSL): emulgator w kosmetykach myjących, tworzy emulsje i poprawia jej właściwości aplikacyjne, tworzy i stabilizuje pianę. Łagodnie oczyszcza i delikatnie złuszcza skórę, łagodzi potencjalne drażniące działanie innych detergentów. Recenzje kosmetyków, informacje ich

Czytaj więcej »

składnik: Oryza Sativa (Rice) Starch /Skrobia ryżowa (z ryżu siewnego) / Aquapel (Polysaccharide) – w kosmetykach

Oryza Sativa (Rice) Starch /Skrobia ryżowa (z ryżu siewnego) / Aquapel (Polysaccharide) Oryza Sativa (Rice) Starch: skrobia ryżowa, materiał wysokopolimerowy stosowany w kosmetykach sypkich  (pudrach, zasypkach) zamiast talku oraz w kosmetykach pielęgnacyjnych ze względu na swoje działanie łagodzące, odżywcze i wspomagające prawidłowe nawilżenie skóry. Polepsza właściwości aplikacyjne kosmetyków. Recenzje kosmetyków, informacje ich o składzie i

Czytaj więcej »

składnik: Hydrolyzed Keratin (Powder/Solution) / Keratin Hydrolysate Proteins / Keratyna hydrolizowana (Hydrolizat keratyny) – w kosmetykach

Hydrolyzed Keratin (Powder/Solution) / Keratin Hydrolysate Proteins / Keratyna hydrolizowana (Hydrolizat keratyny) Hydrolyzed Keratin (Powder/Solution): keratyna hydrolizowana (hydrolizat keratyny) o małych cząsteczkach i mniejszym ciężarze, dobrze rozpuszczalna w wodzie i łatwo wnikająca w naskórek oraz wbudowująca się w strukturę włosów. Pozyskiwana z wełny owczej, zawiera aminokwasy, takie jak: lizyna, histydyna, kwas asparaginowy, treonina, seryna, kwas

Czytaj więcej »

składnik: Glycine Soja (Soybean) Oil Unsaponifiables / Frakcja niezmydlalna oleju sojowego – w kosmetykach

Glycine Soja (Soybean) Oil Unsaponifiables / Frakcja niezmydlalna oleju sojowego Glycine Soja (Soybean) Oil Unsaponifiables: frakcja niezmydlalna oleju sojowego; mieszanina lipidów zawierających fitosterole, węglowodory i witaminy A, D, E i K. Działa nawilżająco, natłuszczająco, przeciwłojotokowo, przeciwzapalnie i przeciwutleniająco. Koi i łagodzi skórę, redukuje podrażnienia i zaczerwienienia, zmniejsza stany zapalne i przetłuszczanie się skóry. Recenzje kosmetyków,

Czytaj więcej »

składnik: Crithmum Maritimum (Sea Fennel) Extract / Wyciąg z kopru morskiego – w kosmetykach

Crithmum Maritimum (Sea Fennel) Extract / Wyciąg z kopru morskiego Crithmum Maritimum (Sea Fennel) Extract: wyciąg z kopru morskiego, zawiera olejki eteryczne, flawonoidy i kumaryny, wapń, żelazo, fosfor, prowitaminę A, witaminy D, E, K, B1, B2, B6, B12, H oraz znaczne ilości witaminy C. Działa przeciwzapanie, przeciwłojotokowo, przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybiczo. Jest silnym antyoksydantem, działa przeciwrodnikowo

Czytaj więcej »

składnik: Serine (L-Serine/DL-Serine) / Seryna / 3-Hydroxy Alanine – w kosmetykach

Serine (L-Serine/DL-Serine) / Seryna / 3-Hydroxy Alanine Serine (L-Serine/DL-Serine): seryna, jeden z aminokwasów endogennych, pozyskiwany z glicyny. Na skórę działa nawilżająco, ujędrniająco i wygładzająco; wzmacnia barierę ochronną skóry i odporność na czynniki zewnętrzne, podrażnienia, alergeny. W kosmetyku jest też substancja maskująca niepożądane zapachy. Recenzje kosmetyków, informacje ich o składzie i działaniu:

Czytaj więcej »