składnik: Rosa Damascena (Bulgarian Rose) Flower Water (Distillate) / Destylat (hydrolat) z róży damasceńskiej / Woda z róży Damaszku – w kosmetykach

Rosa Damascena (Bulgarian Rose) Flower Water (Distillate) / Destylat (hydrolat) z róży damasceńskiej / Woda z róży Damaszku Rosa Damascena (Bulgarian Rose) Flower Water (Distillate) – Hydrolat (destylat) z róży damasceńskiej: zawiera antocyjany (flawonoidy), kwas galusowy, oraz śladowe ilości olejku eterycznego. Działa antybakteryjnie, przeciwzapalnie i łagodząco: goi skaleczenia, podrażnienia, oparzenia, redukuje obrzęki. Wzmacnia naczynia...

składnik: Sucrose Stearate / Stearynian sacharozy -w kosmetykach

Sucrose Stearate / Stearynian sacharozy Sucrose Stearate: składnik konsystencjotwórczy i stabilizujący: zapobiega rozwarstwianiu faz w formułach emulsyjnych. Emolient półtłusty: pozostawia na skórze delikatny, w miarę lekki film odżywczy i ochronny.  W dużych stężeniach może nasilać problemy trądzikowe, powodować wypryski i zaskórniki.       Recenzje kosmetyków, informacje ich o składzie i działaniu:    ...

składnik: Actinidia Chinensis (Kiwi) Fruit Extract (Juice) / Wyciąg z kiwi – w kosmetykach

Actinidia Chinensis (Kiwi) Fruit Extract (Juice) / Wyciąg z kiwi Actinidia Chinensis (Kiwi) Fruit Extract (Juice) – Wyciąg z kiwi: zawiera m.in. witaminy C, A, E, K, potas, cynk, wapń, żelazo, magnez. Reguluje wydzielanie sebum, łagodzi stany zapalne, polecany do skóry tłustej i trądzikowej. Rozjaśnia przebarwienia, nawilża, goi i regeneruje skórę – jest antyoksydantem,...

składnik: 3-O-Ethyl Ascorbic Acid / Kwas 3-O-Ethyl Askorbinowy / 3-0 Etylowy kwas askorbinowy   – w kosmetykach

3-O-Ethyl Ascorbic Acid / Kwas 3-O-Ethyl Askorbinowy / 3-O Etylowy kwas askorbinowy  Najnowsza pochodna kwasu L-askorbinowego: bardzo stabilna, odporna na światło i temperaturę. Łatwo przenika w głąb skóry, hamując przy tym rozwój bakterii i ograniczając stan zapalny. Jako jedyna jest amfifilowa: rozpuszczalna zarówno w tłuszczach jak i w wodzie – można ją dodawać do...

składnik: Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil / Olej z nasion konopi siewnej / Olej konopny – w kosmetykach

Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil / Olej z nasion konopi / Olej konopny Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil – Olej konopny: bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), kwasu linolowgo (omega 6) i linolenowego (omega 3), a do tego przeciwutleniacze, proteiny, aminokwasy, karoten, fitosterole, fosfolipidy, minerały (w tym: Ca, Mg, S, K, Fe Zn i...

składnik: Cannabis Sativa (Hemp) Flower/Leaf/Stem Extract • Wyciąg z konopii siewnej – w kosmetykach

Cannabis Sativa (Hemp) Flower/Leaf/Stem Extract • Wyciąg z konopii siewnej Cannabis Sativa (Hemp) Extract – Wyciąg z konopii siewnych (CBD, Cannabidiol): działa przeciwzapalnie, antybakteryjnie i przeciwtrądzikowo. Redukuje niedoskonałości, trądzik, przesuszenie, zaczerwienienia i podrażnienia. Jest antyoksydantem: .chroni skórę przed stresem oksydacyjnym i zanieczyszczeniami, wzmacnia jej warstwę lipidową. Głęboko nawilża naskórek, regeneruje go, zmiękcza, reguluje wydzielanie...

Scroll to top