składnik: Troxerutin / Trokserutyna / Trihydroxyethylrutoside / Tris (Hydroxyethyl) Rutin / Tris (Hydroxyethyl) Rutoside – w kosmetykach

Troxerutin / Trokserutyna / Trihydroxyethylrutoside / Tris (Hydroxyethyl) Rutin / Tris (Hydroxyethyl) Rutoside Troxerutin:  Trokserutyna, roślinny bioflawonoid (pochodna rutyny): Działa przeciwzapalnie, przeciwkrwotoczne, zwalcza wolne rodniki, wydłuża działanie witaminy C – jest antyoksydantem. Wzmacnia i uszczelnia naczynia krwionośne; redukuje rumień skórny, zapobiega czerwienieniu skóry, zmniejsza obrzęki (także pod oczami). Polecany do skóry naczynkowej, z trądzikiem...

składnik: Orbignya Oleifera (Babassu) Seed Oil / Olej z orzechów babassu / Olej babassu – w kosmetykach

Orbignya Oleifera (Babassu) Seed Oil (Extract) / Olej z orzechów babassu / Olej babassu / Olej z orzechów palmy Cohune Orbignya Oleifera (Babassu) Seed Oil – Olej z orzechów babassu: zawiera głównie glicerydy laurynowe, mirystynianowe i oleinowe kwasów tłuszczowych. Naturalny emolient: topi się w kontakcie z ludzka skórą, łatwo w nią wchłania i nie...

składnik: Musa Sapientum (Banana) Fruit Extract / Ekstrakt z owoców banana – w kosmetykach

Musa Sapientum (Banana) Fruit Extract / Ekstrakt z owoców banana Musa Sapientum (Banana) Fruit Extract  – Ekstrakt z owoców banana: zawiera cukry, witaminy z grupy B, beta-karoten (prowitaminę A), witaminę E, C, PP oraz mikroelementy (mangan, żelazo, fosfor, siarkę, potas). Działa odżywczo, zmiękczająco, przyśpiesza gojenie ran i podrażnień. Polecany do cery suchej, wrażliwej. Recenzje...

składnik: Cucumis Melo (Melon) Fruit Extract (Juice) / Honeydew Extract / Melon (Plant) Extract / Muskmelon Extract / Wyciąg z melona / Ekstrakt z miąższu owocu melona – w kosmetykach

Cucumis Melo (Melon) Fruit Extract (Juice) / Honeydew Extract / Melon (Plant) Extract / Muskmelon Extract / Wyciąg z melona / Ekstrakt z miąższu owocu melona Cucumis Melo (Melon) Fruit Extract (Juice) – Ekstrakt z miąższu owocu melona: zawiera witaminy C, A, E, K, wszystkie z grupy B, wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód,...

składnik: Commiphora Myrrha (Myrrh) Resin Extract / Wyciąg z kory mirry – w kosmetykach

Commiphora Myrrha (Myrrh) Resin Extract / Wyciąg z kory mirry Commiphora Myrrha (Myrrh) Resin Extract  – Wyciąg z kory mirry: działa bakteriobójczo, przeciwzapalnie i ściągająco. Skuteczny w leczeniu uszkodzeń skóry, podrażnień, otarć, także w produktach do pielęgnacji jamy ustnej. Recenzje kosmetyków, informacje ich o składzie i działaniu: Click to rate this post! [Total: 0...

składnik: Peat Extract / Wyciąg z torfu (borowiny) – w kosmetykach

Peat Extract / Wyciąg z torfu (borowiny) Peat Extract – Ekstrakt z torfu (borowiny): zawiera bogactwo minerałów oraz kwasy huminowe, białka, enzymy, estrogeny związki bituminowe (woski, żywice, tłuszcze), a także niewielkie ilości hormonów: progesteron, estradiol, estriol, testosteron i kortyzol. Działa bakteriobójczo, przeciwzapalnie i ściągająco. Łagodzi podrażnienia, stymuluje mikrokrążenie i regeneruje uszkodzona skórę. Jest też...

składnik: Algin /  Sodium alginate / Alginic Acid Sodium Salt / Natrii alginas / Alginate de sodium / Natriumalginat / Alginat / Sól sodowa kwasu alginowego – w kosmetykach

Algin /  Sodium alginate / Alginic Acid Sodium Salt / Natrii alginas / Alginate de sodium / Natriumalginat / Alginat / Sól sodowa kwasu alginowego Algin (otrzymywany z brązowych alg morskich lub w procesie fermentacji bakteryjnej): Humektant wiążący w naskórku wilgoć i substancje aktywne; jest filmotwórczy, działa ochronnie i nawilżająco. Zagęszcza, żeluje i klaruje...

składnik: Ultramarines (CI 77007 & CI 77013) / Ultramaryny / Cosmetic Ultramarine Blue / Lazurite / Pigment Blue 29 – w kosmetykach

Ultramarines (CI 77007 & CI 77013) / Ultramaryny / Cosmetic Ultramarine Blue / Lazurite / Pigment Blue 29 Ultramarines (CI 77007 & CI 77013): niebieski pigment mineralny: odporny na światło i substancje zasadowe, trudno rozpuszczalny. Stosowany w kosmetykach do makijażu i lakierach do paznokci. Może działać uczulająco, podrażniać skórę i błony śluzowe.    ...

składnik: Centaurea Cyanus (Cornflower) Flower Extract / Wyciąg z kwiatów chabra bławatka – w kosmetykach

Centaurea Cyanus (Cornflower) Flower Extract / Wyciąg z kwiatów chabra bławatka Centaurea Cyanus (Cornflower) Flower Extract – Wyciąg z kwiatów chabra bławatka:  zawiera flawonoidy (m.in. antocyjany i sole mineralne). Działa antyalergicznie i przeciwzapalnie, łagodzi podrażnienia cery tłustej i trądzikowej. Delikatnie rozjaśnia cerę i działa przeciwutleniająco, spowalniając procesy starzenia się skóry. Na skórę głowy działa...

Scroll to top