składnik: Beta-sitosterol / β-sitosterol – w kosmetykach

Beta-sitosterol / β-sitosterol Beta-sitosterol: Jeden z głównych fitosteroli (steroli roślinnych) – występuje w kiełkach pszenicy, zbożach, orzechach i warzywach strączkowych. Działa silnie przeciwzapalnie, antyandrogennie (hamują syntezę androgenów), przeciwtrądzikowo i przeciwłojotokowo: reguluje wydzielanie sebum oraz normalizuje proces keratynizacji naskórka, a także pobudza regenerację nabłonków. Bardzo skuteczny w preparatach przeciwtrądzikowych. Recenzje kosmetyków, informacje ich o składzie...

Scroll to top