składnik: Caprylyl Methicone – w kosmetykach

Caprylyl Methicone Caprylyl Methicone – Silikon stworzony do „współpracy” z organicznymi składnikami kosmetycznymi: jest rozpuszczalnikiem i pomaga rozprowadzić w emulsji oleje organiczne, składniki aktywne, pigmenty, zapewniając produktowi delikatną i gładką konsystencję, polepszając jego aplikację: zmniejsza tłustość i kleistość produktu. Ponadto – jako silikon – ma zdolność „optycznego” poprawienia faktury skóry, poprzez wypełnienie drobnych zmarszczek...

Scroll to top