składnik: Hydrogenated Jojoba Wax/ Uwodorniony wosk jojoba / Utwardzony olej jojoba – w kosmetykach

Hydrogenated Jojoba Wax / Uwodorniony wosk jojoba / Utwardzony olej jojoba Hydrogenated Jojoba Wax – Wosk jojoba jest utwardzoną postacią oleju jojoba (który też jest woskiem, ale w postaci płynnej). Działa zmiękczająco, łagodząco, odżywiająco i natłuszczająco: chroni przed mrozem i słońcem. Jest antyutleniaczem, opóźnia procesy starzenia. Nawilża skórę i włosy, działa antyseptycznie i przeciwłojotokowo:...

Scroll to top