składnik: Polysilicone-11 / Polisilicone-11 – w kosmetykach

Polysilicone-11 / Polisilicone-11 Polysilicone-11 / Polisilicone-11 • Rodzaj elastomeru silikonowego, którego główną funkcją jest tworzenie na skórze i włosach gładkiej, nietłustej i nie lepiącej się warstwy okluzyjnej (zapobiegającej TEWL), a przez to zmiękcza i wygładza skórę. Jest dobrym adsorbentem pochłaniającym pot i nadmiar sebum, a po aplikacji uzyskuje aksamitne matowo-pudrowe wykończenie. Recenzje kosmetyków, informacje...

Scroll to top