składnik: Sodium PCA / Sól sodowa kwasu piroglutaminowego / 5-okso-2-pirolidynokarboksylan sodu – w kosmetykach

Sodium PCA / Sól sodowa kwasu piroglutaminowego / 5-okso-2-pirolidynokarboksylan sodu Sodium PCA: substancja hydrofilowa i higroskopijna: dobrze się rozpuszcza w wodzie i wiąże ją; jest naturalnie występującym w skórze składnikiem NMF – odpowiada za właściwe nawilżenie i elastyczność warstwy rogowej naskórka, ogranicza transepidermalną utratę wody (TEWL), dzięki czemu nawilża go, a także zmiękcza i...

Scroll to top