składnik: Zinc PCA / Zinc Pyrrolidine Carboxylate / Pirolidynokarboksylan cynku – w kosmetykach

Zinc PCA / Zinc Pyrrolidine Carboxylate / Pirolidynokarboksylan cynku Zinc PCA: połączenie cynku z PCA (kwasem pirolidynokarboksylowym – będącym składnikiem naturalnego czynnika nawilżającego NMF) – zwiększa biodostępność i aktywność cynku; cynk hamuje nadmierną produkcję sebum, działa antybakteryjne, ściągająco i przeciwtrądzikowo; wysusza zmiany skórne, łagodzi stany zapalne, hamuje wzrost bakterii powodujących trądzik. Recenzje kosmetyków, informacje...

Scroll to top