składnik: C13-14 Isoparaffin / Izoparafina C13-14 – w kosmetykach

INCI Encyklopedia Zazie - Poznaj składy swoich kosmetyków, szkodliwe składniki, niebezpieczne kosmetyki

C13-14 Isoparaffin / Izoparafina C13-14

C13-14 Isoparaffin / Izoparafina C13-1: Izoparafina jest pochodną ropy naftowej; to syntetyczny rzadki lipid, łatwo rozprowadzający się na skórze; nawilża, natłuszcza, zmiękcza, uelastycznia i wygładza. A do tego zatyka pory i powoduje zaskórniki!

 

 

 

Recenzje kosmetyków, informacje ich o składzie i działaniu:

recenzje kosmetyczne, składy kosmetyków, Piękno i Bestia czyli Zazie w Krainie Kosmetyków

1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

2bludgeon

Scroll to top