składnik: Lactobacillus (Lac) Ferment / Ferment mleczny / Wyciąg z fermentacji bakterii Lactobacillus – w kosmetykach

INCI Encyklopedia Zazie - Poznaj składy swoich kosmetyków, szkodliwe składniki, niebezpieczne kosmetyki

Lactobacillus (Lac) Ferment / Ferment mleczny / Wyciąg z fermentacji bakterii Lactobacillus

Lactobacillus (Lac) Ferment  – Bioferment Lactobacillus: probiotyk, zawiera polisacharydy, jest humektantem wiążącym i utrzymującym wilgoć w skórze i włosach, koi i łagodzi, reguluje pracę gruczołów łojowych, poprawia ukrwienie skóry, wzmacnia barierę ochronna i utrzymuje prawidłowy mikrobiom skóry. Fermentowane substancje aktywne są o wiele lepiej przyswajane przez skórę, ponieważ mikroorganizmy rozkładają cząsteczki na mniejsze, a w efekcie ułatwiają ich wchłanianie w głębsze partie skóry. Ponadto proces fermentacji zmniejsza ryzyko wystąpienia podrażnień, ponieważ neutralizuje toksyczne substancje (np. pestycydy, metale ciężkie) dzięki czemu kosmetyk staje się bezpieczniejszy, odpowiedni dla wrażliwej skóry oraz bardziej skuteczny. Proces fermentacji powoduje powstanie nowych aminokwasów, przeciwutleniaczy i kwasów organicznych, które intensywnie odżywiają i nawilżając skórę.

Recenzje kosmetyków, informacje ich o składzie i działaniu:

recenzje kosmetyczne, składy kosmetyków, Piękno i Bestia czyli Zazie w Krainie Kosmetyków

Scroll to top