składnik: Lactobacillus/Soybean Ferment Extract • Sfermentowany ekstrakt z soi  – w kosmetykach

INCI Encyklopedia Zazie - Poznaj składy swoich kosmetyków, szkodliwe składniki, niebezpieczne kosmetyki

Lactobacillus/Soybean Ferment Extract • Sfermentowany ekstrakt z soi

Lactobacillus/Soybean Ferment Extract  – Sfermentowany (bakteriami Lactobacillus) ekstrakt z soi: intensywnie nawilża skórę. Fermentowane substancje aktywne są o wiele lepiej przyswajane przez skórę, ponieważ mikroorganizmy rozkładają cząsteczki na mniejsze, a w efekcie ułatwiają ich wchłanianie w głębsze partie skóry. Ponadto proces fermentacji zmniejsza ryzyko wystąpienia podrażnień, ponieważ neutralizuje toksyczne substancje (np. pestycydy, metale ciężkie) dzięki czemu kosmetyk staje się bezpieczniejszy, odpowiedni dla wrażliwej skóry oraz bardziej skuteczny. Proces fermentacji powoduje powstanie nowych aminokwasów, przeciwutleniaczy i kwasów organicznych, które intensywnie odżywiają i nawilżając skórę.

Recenzje kosmetyków, informacje ich o składzie i działaniu:

recenzje kosmetyczne, składy kosmetyków, Piękno i Bestia czyli Zazie w Krainie Kosmetyków

Scroll to top