składnik: Caprylyl Methicone – w kosmetykach

INCI Encyklopedia Zazie - Poznaj składy swoich kosmetyków, szkodliwe składniki, niebezpieczne kosmetyki

Caprylyl Methicone

Caprylyl Methicone – Silikon stworzony do “współpracy” z organicznymi składnikami kosmetycznymi: jest rozpuszczalnikiem i pomaga rozprowadzić w emulsji oleje organiczne, składniki aktywne, pigmenty, zapewniając produktowi delikatną i gładką konsystencję, polepszając jego aplikację: zmniejsza tłustość i kleistość produktu. Ponadto – jako silikon – ma zdolność “optycznego” poprawienia faktury skóry, poprzez wypełnienie drobnych zmarszczek i nierówności. Podobno nie jest komedogenny i nie zapycha porów.

Recenzje kosmetyków, informacje ich o składzie i działaniu:

recenzje kosmetyczne, składy kosmetyków, Piękno i Bestia czyli Zazie w Krainie Kosmetyków

Scroll to top